Wednesday, July 12, 2017

Bung Moktar Tak Puas Hati MASWings Ubah Jadual 'Sesuka Hati'

Tags

Ahli Parlimen Kinabatangan itu mendakwa pihak pengurusan Malaysia Airlines dan MASwings hilang fokus serta tidak tahu mengendalikan operasi syarikat itu dengan baik.


SANDAKAN: Ahli Parlimen Kinabatangan, Datuk Bung Moktar Radin mencadangkan syarikat penerbangan MASwings menghentikan perkhidmatannya kerana didakwa mengubah jadual penerbangan “sesuka hati”.

Beliau turut mendakwa pihak pengurusan Malaysia Airlines (MAS) dan MASwings hilang fokus serta tidak tahu mengendalikan operasi syarikat itu dengan baik.

“Apa sudah jadi dengan penerbangan MAS atau MASwings. Penerbangan antara Kota Kinabalu (KK) dan Sandakan sudah tidak seperti biasa.

“Mereka dengan suka hati mengubah jadual penerbangan dari KK ke Sandakan dan Sandakan KK.

“Kalau berterusan begini, tutup sajalah perkhidmatan MAS dan MASwings dan bagi peluang penerbangan lain beroperasi,” tulisnya di Facebook beliau.

MASwings merupakan anak syarikat penerbangan negara, Malaysia Airlines yang beroperasi di Sabah dan Sarawak.

Bung Moktar menyifatkan tindakan itu sebagai penganiayaan dan penindasan baharu terhadap penduduk di sekitar Sandakan, Kinabatangan dan Beluran.

“Pihak MAS atau MASwings perlu memberi penjelasan dan menjadualkan semula penerbangan di antara KK ke Sandakan dan Sandakan ke KK.

“Jangan anak tirikan penduduk Malaysia dari Sandakan,” tulis ahli Parlimen BN yang lantang bersuara itu. -Zam Yusa

Artikel Terkait


EmoticonEmoticon