Sunday, July 9, 2017

Remaja 16 Tahun Kuat Cemburu, Kunci Isterinya Yang Berusia 71 Tahun

Tags

Selamat Riyad dan Rohaya

Selamat Riyadi, remaja 16 tahun yang baru sahaja menjadi suami sah kepada, Rohaya (71) rupanya seorang yang kuat cemburu. Selamat dikatakan mengunci Rohaya di dalam rumah ketika tidak berada di rumah.

"Dio ini cemburu nian, aku dikuncinyo dari luar dia takut aku melirik-lirik laki-laki lain," kata Rohaya yang ditemui di rumahnya di Kampung Karangendah, Sumatera Selatan seperti dikutip Sriwijaya Post, Jumaat (7/7/2017).

Pasangan Pengantin

Disebabkan cemburu, Selamat mengunci pintu dari luar rumah. Namun nenek tiga cucu ini keluar dari pintu dapur dan duduk menunggu suaminya di luar rumah.

Apabila Selamat pulang ke rumah, dia terus menarik Rohaya masuk ke dalam rumah. Walaupun dipaksa masuk ke rumah dan terus dirangkul oleh Selamat, wanita yang sudah tiga kali menikah ini pasrah saja dan terus duduk di samping sang suami yang usianya berbeza mencapai 55 tahun.

Rohaya juga mengaku menyayangi Selamat dan rela berkongsi suka dan duka bersama suami ketiganya itu. Walaupun pernikahan Rohaya dan Selamat kurang mendapat sokongan dari pihak keluarga Rohaya, tapi wanita berstatus nenek ini tetap yakin bahwa Selamat adalah jodoh yang dikirimkan Tuhan untuknya.

Selamat merupakan suami Rphaya yang ketiga. "Dua suami sebelumnya sudah meninggal semua, ini suami yang ketiga," katanya.

Artikel Terkait


EmoticonEmoticon