Wednesday, September 12, 2018

10 negara yang mempunyai wanita paling cantik di dunia, nombor 8 agak mengejutkan

GAMBAR hiasan

Hai gais, berbicara tentang kecantikan tentu tidak akan pernah ada habisnya untuk kita bahas memandangkan terdapat 195 buah negara di dunia ini.

Penentuan tentang negara yang memiliki wanita paling cantik sangatlah umum, kecantikan wanita terkadang menjadi perdebatan dalam perbualan kosong atau serius bagi kaum lelaki.

Ada yang menyatakan cantik, namun ada pula yang menyatakannya tidak cantik. Selera memang tidak ada habis untuk diperdebatkan.

Namun begitu, kaum lelaki sepertinya setuju apabila sepuluh negara ini merupakan negara dengan wanita paling cantik di dunia.

Berikut adalah 10 negara dengan wanita paling cantik diseluruh dunia. 

1. Brazil

GAMBAR hiasan

Mengapa begitu banyak supermodel berasal dari Brazil? Kerana mereka memiliki gen untuk itu, penduduk Brazil mungkin merupakan negara yang mempunyai pelbagai campuran keturunan di dunia.

Cantik, kulit kecoklatan dan tubuh yang tinggi merupakan ciri khas wanita Brazil. Buktinya, lihat saja kecantikan model Adriana Lima, Allesandra Ambrosio dan Gisele Bundchen.

Kecantikan wanita Brazil telah diakui dunia dan tak mampu dipertikaikan.

2. Rusia

GAMBAR hiasanSelepas Brazil, Rusia adalah negara dengan wanita paling cantik di dunia. Wanita dari negara ini kebanyakannya memiliki tubuh tinggi langsing dan mata biru yang indah.

Makanya tidak hairan jika banyak selebriti dan model peragaan berasal dari Rusia atau memiliki keturunan dari negara ini.

Salah satunya ialah model Irina Shayk yang merupakan bekas kekasih bintang Real Madrid, Cristiano Ronaldo.

3. Slovakia

GAMBAR hiasan

Sebahagian orang menilai bawah wanita Slovakia yang memiliki rambut perang dan bermata biru berpendapat bahawa wanita tersebut adalah orang Sweden.

Tetapi wanita paling cantik dengan warna rambut perang yang sebenar hanya ada di Slovakia. Wanita Slovakia tidak perlu bekerja keras untuk menarik perhatian kaum lelaki.

4. Sweden

GAMBAR hiasan

Meskipun Slovakia mengalahkan Sweden dalam kategori wanita paling cantik berambut perang, namun tidak dapat disangkal bahawa Sweden memiliki ramai wanita cantik.

Bahkan pada tahun 2015, Sweden menjadi nombor 1 dalam ranking negara dengan populasi wanita tercantik di dunia.

Dapatkah anda bayangkan populasi wanita dimana sebagian besar wanitanya memiliki ciri fizikal bagaikan model dengan tubuh yang langsing dan tinggi, serta mata yang berwarna kebiruan? 

5. Venezuela

GAMBAR hiasan

Tidak dapat dinafikan lagi bahawa Venezuela salah satu negara penghasil wanita tercantik di dunia dan pernah memenangi pertandingan Miss World dan Miss Universe.Keindahan wanita Venezuela dikatakan menjadi kebanggaan dan identiti nasional negara tersebut.

Ini menjelaskan mengapa wanita Venezuela menghabiskan sebahagian besar pendapatan mereka di salon kecantikan.

6. Colombia

GAMBAR hiasan

Perkara yang membezakan wanita Colombia dengan negara lain ialah; wanita Colombia mempunyai tahap kepercayaan diri yang tinggi.

Kebanyakan mereka menjadi model dengan berbekalkan kepercayaan dan keyakinan diri yang tinggi dengan ciri-ciri kecantikan tertentu.

7. Ukraine

GAMBAR hiasan

Tahukah anda, negara Ukraine merupakan wanita paling di cari dalam pencarian jodoh?

Di Ukraine, adalah menjadi pemandangan biasa apabila melihat ramai wanita-wanita cantik memenuhi pantainya untuk bersantai.

Wanita Ukraine sebenarnya sangat memberi perhatian terhadap penjagaan tubuh untuk menggoda kaum lelaki. 

8. LebanonGAMBAR hiasan

Jika anda termasuk dalam kalangan orang yang menyukai rupa wanita timur tengah, maka Lebanon seharusnya menjadi salah satu destinasi pelancongan anda.

Dikatakan bahawa, jika dibandingkan wanita dari seluruh negara asia barat, Lebanon merupakan negara yang memiliki populasi terbanyak wanita tercantik.

Ciri khas wanita Lebanon ialah mata berwarna hijau dengan rambut yang berwarna hitam pekat.

9. India

GAMBAR hiasan

India adalah sebuah negara yang terkenal dengan industri perfileman iaitu Bollywood, tentu ciri khas dari filem Bollywood ialah tarian dan lagunya.

Tahukah anda bahawa wanita India terkenal dengan keseksian dan kecantikannya?

Wanita-wanita India dikatakan memiliki kecantikan yang eksotis, kerana wanita cantik di India memiliki campuran antara asian dan eropah.

10. Amerika Syarikat

GAMBAR hiasan

Amerika Syarikat dikenali sebagai negara yang menghasilkan filem dunia yang dikenal sebagai Hollywood.

Pelakon-pelakon wanita yang berasal dari Amerika Syarikat memiliki rupa paras yang sangat menawan, cantik dan menggoda.

Bahkan boleh dikatakan bahawa daya tarikan pelakon-pelakon ini sangat terkenal diseluruh dunia.

Nah, itulah 10 negara dengan wanita paling cantik didunia. Adakah anda setuju?

Share jika anda rasa artikel ini menarik.
Sharing is Caring

Artikel Terkait


EmoticonEmoticon