Tuesday, September 4, 2018

Alat kepuasan batin wanita mendapat permintaan tinggi di Malaysia

Kepuasan seksual merupakan hak setiap individu. Namun, hubungan seksual bersama pasangan tidak selamanya mampu memberikan kepuasan yang diinginkan.

Sekadar gambar hiasan

Menurut kajian yang dijalankan oleh Pfizer Malaysia beberapa tahun lepas, sebanyak 73 peratus wanita di negara ini didapati tidak mencapai kepuasan dalam aktiviti seksual mereka.

Pakar seksologi dari Pusat Kesihatan Seksual Australia, Dr. Rosie King berkata, peratusan tersebut menunjukkan kadar yang tinggi berbanding purata peratus keseluruhan tahap kepuasan seks yang diperoleh di Asia Pasifik iaitu 57 peratus bagi lelaki dan 64 peratus bagi wanita.

Berikut sedutan ayat yang diolah semula dari artikel Susahnya nak puaskan isteri, dikarang oleh Muhamad Mat Yakim dalam portal SinarHarian (Sinar Online) terbitan 8 Mac 2013;

~ Kebanyakan wanita memerlukan sekurang-kurangnya 30 minit untuk capai kepuasan seks melalui hubungan seksual secara normal. Kekuatan mereka hampir sama dengan pemain bola sepak yang memerlukan 45 minit untuk bermain separuh masa.

Namun di negara kita, 85 peratus daripada lelaki dapat bertahan hanya antara lima hingga tujuh minit sahaja. Ini dikatakan oleh satu-satunya pendakwah yang memandu kereta Ferrari di negara ini, Ustaz Azhar Idrus. Dari mana ustaz dapat fakta ini, wallahua’lam!

Melihat peratusan ini, ia sangat menggerunkan. Dalam kata lain, begitu ramai wanita di negara kita yang tidak puas seks. Akan tetapi lelaki barang kali masih boleh berasa selamat kerana masih ramai wanita/ isteri yang demi maruah, tidak sanggup untuk buat pengakuan terbuka mengenai perkara itu.

Sama ada puas atau tidak, mereka diamkan sahaja! Namun, adakah mereka selama-lamanya akan terus diam? Seperti kata 'Ustaz Ferrari', "masaelah ini bukang maing-maing boh!" ~Berita Utusan Online

Kerana itu, alat pemuas nafsu/ mainan seks menjadi pilihan alternatif wanita atau kedua-dua pasangan (suami isteri) untuk mencapainya.

Kedai khas menjual alat mainan seks tidak mungkin akan mendapat lesen untuk jualan di Malaysia, jika ada pun ianya dilakukan secarta tersembunyi dan sering dikaitkan dengan unsur-unsur lucah.

Gambar hiasan. Foto: asiaone

Beberapa tahun lepas, negara dikecohkan dengan penjualan alat mainan seks untuk wanita iaitu penggetar atau "vibrators" yang dihasilkan oleh syarikat "Smile Maker" di kedai kosmetik dan farmasi terkenal, Watson. Bagaimana sambutannya? Sangat laris dan mendapat sambutan yang tinggi!

"Vibrators" Smile Maker

Namun, dengan kemajuan teknologi internet, alat pemuas nafsu untuk wanita sangat mudah dibeli secara online. Oleh itu, tidak mengejutkan jika alat pemuas nafsu juga dibeli oleh wanita bujang seawal usia 15 tahun!

Banyak pilihan alat mainan seks yang menjadi favorit para wanita. Dengan berbagai bentuk dan kegunaan, mainan seks ini boleh menjadi salah satu alternatif untuk seorang wanita/ isteri mencapai orgasme ketika melakukan hubungan seksual atau tanpa hubungan seksual.

Berikut merupakan beberapa alat pemuas nafsu yang popular dalam kalangan wanita;

1. Penggetar atau "Vibrators"

Vibrators

Bentuk dan warnanya yang kelihatan seperti alat kosmetik atau barangan elektronik biasa yang menarik menjadi pilihan wanita kerana mudah disimpan dan dibawa kemana-mana sahaja. Motor vibrator yang powerful tetapi tak menimbulkan bunyi bising sangat diminati oleh para wanita.

2. Zakar palsu atau "Dildo"Dildo

Pelbagai bentuk, saiz, panjang dan warna khas untuk wanita yang sukakan imaginasi seksual dengan lelaki sebenar. Para wanita biasanya akan memilih saiz dildo yang lebih besar berbanding saiz zakar sebenar yang mereka pernah nikmati. Dildo berwarna kuning langsat atau ala-ala kulit orang Korea dengan saiz 5 - 7 inci biasanya menjadi pilihan utama wanita. 

Nah itulah dua alat pemuas nafsu yang popular dalam kalangan wanita/ isteri. Walau bagaimanapun jangan sampai terjadi seperti ini;

Sosej je?

Alat mainan seks disangka bom!

Apapun selamat mencuba!

Jika menarik, sila share artikel ini kepada rakan anda.
Sharing is Caring

Artikel Terkait


EmoticonEmoticon