Monday, March 25, 2019

Benarkah perempuan Melayu semakin sundal dan melucah dalam media sosial?

Tags

Beberapa hari lepas, wanita ini melonjak popular apabila memuat naik status pada akaun facebooknya berkaitan isu permainan PUBG dan gambar perempuan Melayu pancut air dari reptlika penis pada muka dan mulut wanita berhijab.

Adakah benar?

Semalam pemilik akaun facebook bernama Auni Ameera ini sekali lagi memuat naik status yang bakal mencetuskan perdebatan terbuka tentang isu anak-anak perempuan Melayu yang semakin menyundal dan melucah dalam media sosial. Auni mencadangkan Tiktok, Bigo dan seumpamanya disekat.

Status Auni Ameera

YB Amin Ahmad bila nak bawa issue ni pada parliment?

Anak² perempuan kita makin sundal dah ni, Mohon sekat Tiktok, Bigo dan seumpamanya, Sekarang budak sekolah pun boleh melacur dalam talian (online), Dulu kena buat sexual intercourse tapi sekarang cuma gelek dan tunjuk body parts dah dapat duit. Makin lama makin ramai yang terjebak dengan benda² macam ni.

Anak² perempuan kita tak perlu cari pelangan sekarang YB, Cuma bogel dalam talian dan mereka dapat duit. Ini keruntuhan moral beramai-ramai tapi seems like tak ada pun orang nak bendung. Yang terjebak ni budak² remaja dan ramai juga yang budak sekolah ketagih aksi lucah untuk dipamerkan dalam social apps.

Maybe Anda tak tau tapi sekarang ada apps untuk couple tunjuk aksi sexual masing² dalam apps untuk dapat duit.

Kedundalan yang dimaksudkan

Status tersebut mendapat pelbagai reaksi dari warganet.

Reaksi warganet

Komen warganet

Komen warganet

Apa pendapat anda?

Kongsi artikel ini kepada rakan anda.
Sharing is Caring

Artikel Terkait


EmoticonEmoticon